Antet
Catalog produse
Edituri

Decimarea elitei politice, 1944-1964. Cazul Ion Gigurtu fost prim-ministru

An aparitie: 2008

Autor: Stelian Neagoe

Editura: ISPRI

Nr.pagini: 324

 

 

Pret: 5.00 Lei

Comanda acest produs

Comanda instant - Decimarea elitei politice, 1944-1964. Cazul Ion Gigurtu fost prim-ministru

Email Telefon

Decimarea elitei politice, 1944-1964. Cazul Ion Gigurtu fost prim-ministru

În cadrul ciclului generic, „Decimarea elitei, politice, 1944-1964", autorul prezintă calvarul întreg indurat de un om politic anticomunist notoriu, ce fusese şi mare industriaş.
I s-a considerat ca o vină gravă faptul că în timpul Guvernului pe care-l prezida, fusese „cedată" prin dictat germano-italian Transilvania de Nord către Ungaria horthiystă. Acuzaţia a devenit superficială odată cu revenirea Transilvaniei de Nord la patria română. Însă Gigurtu a fost tradus într-un alt process politic, făcătură abjectă a regimului de dictatură comunistă. Totul era inventat, deoarece în puţinele zile cât a fost prim-ministru al regimului de dictatură legală premierul Gigurtu n-a luat nicio măsură specifică împotriva mişcării comuniste. Deşi de vârstă înaintată, a fost condamnat la 15 ani de temniţă grea, aflându-şi staţia terminus, în chip tragic, la închisoarea din Râmnicu-Sărat, în anul 1959.

 

Adaugati un comentariu
Pentru a comenta este necesar sa fiti autentificat. » Click aici
spacer
Cosul meu

Cosul de cumparaturi nu contine produse.

Cautare
Autentificare

Adresa de email:

Parola:

» Inregistrare cont

» Recuperare parola

Newsletter
Informatii
Website detinut de INSTITUTUL DE STIINTE POLITICE SI RELATII INTERNATIONALE AL ACADEMIEI ROMANE, CIF: 14524129, Reg.Com: