Antet
Catalog produse
Edituri
Filosofie politică republicană

Filosofie politică republicană

An aparitie: 2014

Autor: Henrieta Anişoara Şerban , Cristian-Ion Popa , Ion Goian , Viorella Manolache , Enache Tuşa , Sari Florescu

Editura: ISPRI

Nr.pagini: 314

Marca: ISPRI

 

 

Pret: 18.00 Lei

Comanda acest produs

Comanda instant - Filosofie politică republicană

Email Telefon

Filosofie politică republicană

Republicanismul, liberalismul si socialismul constituie discursurile principale, plurale, rivale, dar si complementare de întemeiere si legitimare a ordinii constitutionale democratice în societãtile contemporane. Iar menirea analizei filosofice este tocmai aceea de a examina, din perspective multiple, aceste discursuri sau limbaje ale politicii, de a releva presupozitiile adesea implicite pe care se bazeazã, de a decripta „gramatica" si chiar „semantica" lor diversã, în scopul de a face posibil si inteligibil dialogul politic la scara întregii societãti.
Din acest punct de vedere, republicanismul contemporan are realizãri remarcabile. El a articulat deja unui limbaj universal, o lingua franca politicã în care toti indivizii si grupurile sociale, inclusiv cele mai marginale, sã aibã un cuvânt de spus („to have a voice") prin care sã-si exprime cererile sau „plângerile" („grievances") lor diverse (politice, economice, sociale, ecologice, feministe, multiculturale etc.), însã pe o temã centralã, unificatoare: plângerea de a fi dominati si, respectiv, revendicarea libertãtii ca nondominatie. În definitiv, a da „drept în Cetate" tuturor intereselor si aspiratiilor îndreptãtite este angajamentul democratic ultim.
Adaugati un comentariu
Pentru a comenta este necesar sa fiti autentificat. » Click aici
spacer
Cosul meu

Cosul de cumparaturi nu contine produse.

Cautare
Autentificare

Adresa de email:

Parola:

» Inregistrare cont

» Recuperare parola

Newsletter
Informatii
Website detinut de INSTITUTUL DE STIINTE POLITICE SI RELATII INTERNATIONALE AL ACADEMIEI ROMANE, CIF: 14524129, Reg.Com: