Antet
Catalog produse
Edituri

Importanţa protecţiei infrastructurii energetice in asigurarea securităţii

An aparitie: 2015

Autor: Victor Matei

Editura: ISPRI

Nr.pagini: 124

Marca: ISPRI

 

 

Pret: 18.00 Lei

Comanda acest produs

Comanda instant - Importanţa protecţiei infrastructurii energetice in asigurarea securităţii

Email Telefon

Importanţa protecţiei infrastructurii energetice in asigurarea securităţii

Una din vulnerabilitățile majore ale UE la momentul actual este asigurarea securității energetice. Din cauza interdependețelor existente în cadrul rețelei de distribuție a energiei electrice dar și a celei de distribuție a gazelor naturale afectarea unei astfel de infrastructuri în unul din state poate duce la producerea unui efect în cascadă afectând mai multe state în același timp.

De aceea, UE a decis implementarea în statele membre a Directivei privind identificarea și desemnarea infrastructurilor critice naționale și europene, declarând sectorul energetic Infrastructură Critică Europeană.

În implementarea Directivei, România a depus eforturi pentru alinierea în plan normativ și nu numai la standardele cerute de UE. Pentru aceasta operatorii și administratorii IC, precum și autoritățile naționale au depus eforturi în vederea asigurării unui plan de protecție a acestora.

Analiza asupra sectorului energetic din România comportă la ora actuală multe aspecte. Lucrarea de față se axează pe necesitatea implementării cu celeritate a Directivei Europene asigurându-ne în felul acesta securitatea energetică atât de necesară în contextul geopolitic actual.
Adaugati un comentariu
Pentru a comenta este necesar sa fiti autentificat. » Click aici
spacer
Cosul meu

Cosul de cumparaturi nu contine produse.

Cautare
Autentificare

Adresa de email:

Parola:

» Inregistrare cont

» Recuperare parola

Newsletter
Informatii
Website detinut de INSTITUTUL DE STIINTE POLITICE SI RELATII INTERNATIONALE AL ACADEMIEI ROMANE, CIF: 14524129, Reg.Com: