Antet
Catalog produse
Edituri

Relaţiile internaţionale reflectate în dezbaterile Parlamentului României — 1862-2010 • Volumul I

An aparitie: 2010

Autor: Stelian Neagoe, Cristina Arvatu Vohn, Carmen Burcea, Ruxandra Iordache, Sanda Cincă, Cristi Pantelimon, Oana Simion, Alexandra Vasile

Editura: ISPRI

Nr.pagini: 595

 

 

Pret: 6.00 Lei

Comanda acest produs

Comanda instant - Relaţiile internaţionale reflectate în dezbaterile Parlamentului României — 1862-2010 • Volumul I

Email Telefon

Relaţiile internaţionale reflectate în dezbaterile Parlamentului României — 1862-2010 • Volumul I

Relaţiile internaţionale reflectate în dezbaterile Parlamentului României este o amplă lucrare ştiinţifică, singulară în istoriografia românească, elaborată de un colectiv de cercetători ai ISPRI sub redacţia prof. dr. Stelian Neagoe, alcătuită din două volume care prezintă activitatea parlamentară cu conotaţii internaţionale pe durata celor aproape 150 de ani de istorie.
Primul volum, Adunarea Deputaţilor, publicat în anul 2010, se ocupă de dezbaterile parlamentare care vizează relaţiile internaţionale începând cu cele din cadrul Adunării Elective a României instituită în vremea lui Cuza Vodă, 1862 şi până în anul 2010 inclusiv. Cel de-al doilea volum, Senatul, publicat în anul 2011, este consacrat relaţiilor internaţionale reflectate în dezbaterile Maturului Carp de la înfiinţarea sa, în 1864, până în anul 2010.
Volumele, documentate din surse primare (colecţiile Monitorului Oficial, partea dedicată dezbaterilor parlamentare) complecte cu lucrări de memorialistică şi discursuri parlamentare, cuprind activitatea internaţională a Parlamentului României structurată cronologic pe opt epoci istorice în funcţie de regimurile politice.
Lucrarea surprinde cele mai importante evenimente internaţionale la care România a luat parte şi redă scurte fragmente din discursurile memorabile rostite de la tribuna Parlamentului de cei mai iluştri oratori ai României, precum M. Kogălniceanu, Brătienii, P. P. Carp, Take Ionescu, N. Iorga, Titu Maiorescu, Al. Marghiloman, N. Titulescu, N. Ionescu, I. G. Duca etc. relevante pentru activitatea internaţională a României şi care şi-au pus amprenta în scrierea istoriei politice a Statului nostru.
Adaugati un comentariu
Pentru a comenta este necesar sa fiti autentificat. » Click aici
spacer
Cosul meu

Cosul de cumparaturi nu contine produse.

Cautare
Autentificare

Adresa de email:

Parola:

» Inregistrare cont

» Recuperare parola

Newsletter
Informatii
Website detinut de INSTITUTUL DE STIINTE POLITICE SI RELATII INTERNATIONALE AL ACADEMIEI ROMANE, CIF: 14524129, Reg.Com: