Antet
Catalog produse
Edituri

Repere teoretice în biopolitică

An aparitie: 2013

Autor: Viorella Manolache

Editura: ISPRI

Nr.pagini: 201

Marca: ISPRI

 

 

Pret: 25.00 Lei

Comanda acest produs

Comanda instant - Repere teoretice în biopolitică

Email Telefon

Repere teoretice în biopolitică

În comentariile sale, cu o ambitioasã densitate conceptualã nu o datã amenintãtoare pentru comprehensiunea unui lector mediu, Viorella Manolache expune la vedere mai toate pretextele care-i provoacã si întretin exercitiul, înalt hermeneutic, pe care-l face în landurile biopoliticii. Autoarea nu lasã la o parte reflexele de azi ale biopoliticii, cu variile platforme de legitimare, cu derapajele în forme vechi sau noi si cu garniturile de tehnici – inclusiv de control si, prin asta, de prevenire a riscului – pe care si le revendicã. Repere teoretice în biopoliticã penduleazã astfel, benefic, între hermeneutica puterii corpului uman si cea fãcutã corpului puterii politice, cu accentele grave puse deasupra tehnologiilor puterii, terminalele atât de eficiente si sofisticate ale „nãstrusnicei" bio-puteri.
ION DUR

Lucrarea Repere teoretice în biopoliticã de Viorella Manolache are, în primul rând, meritul de a încerca o abordare complexã a unei teme încã prea putin cercetate în literatura de specialitate din România (...).
Michel Foucault a creat, prin urmare, o paradigmã utilã pentru a regândi lumea contemporanã, care, în deceniile care au trecut de la disparitia filosofului, si-a dovedit din plin caracterul fecund. În cartea sa, Viorella Manolache exploreazã în diverse directii potentialitãtile acestei noi paradigme, ceea ce constituie un alt merit al lucrãrii. Viorella Manolache nu rãmâne prizoniera literaturii publicate de Michel Foucault si de continuatorii acestuia, ci ne oferã conexiunile cele mai insolite, punând în relatie textele foucauldiene cu punctele de vedere exprimate de J. Habermas, de Axel Honneth, de E. Levinas, dar si de teoreticieni care au explorat sfere atât de diferite, precum J. Rawls sau H. White. Se simte în diversitatea de referinte cu care opereazã autoarea o anume jubilatie interioarã, o dorintã de a intra în dialog cu întregul univers teoretic al epocii noastre. 
ION GOIAN
Adaugati un comentariu
Pentru a comenta este necesar sa fiti autentificat. » Click aici
spacer
Cosul meu

Cosul de cumparaturi nu contine produse.

Cautare
Autentificare

Adresa de email:

Parola:

» Inregistrare cont

» Recuperare parola

Newsletter
Informatii
Website detinut de INSTITUTUL DE STIINTE POLITICE SI RELATII INTERNATIONALE AL ACADEMIEI ROMANE, CIF: 14524129, Reg.Com: