Antet
Catalog produse
Edituri

REVIZUIREA REGULILOR RĂZBOIULUI.

An aparitie: 2016

Autor: Dana Dumitru

Editura: ISPRI

Nr.pagini: 252

Marca: ISPRI

 

 

Pret: 20.00 Lei

Comanda acest produs

Comanda instant - REVIZUIREA REGULILOR RĂZBOIULUI.

Email Telefon

REVIZUIREA REGULILOR RĂZBOIULUI.

Configurația mediului de securitate a impus o revizuire a modului în care suverantitatea este privită în relațiile dintre state. Existența statelor eșuate și repetatele crize umanitare au arătat că în anumite situații suveranitatea statală nu poate funcționa. De aceea, în societatea internațională s-a impus conceptul de suveranitate ca responsabilitate, tradus în ceea ce avea să devină Responsabilitatea de a Proteja. Responsabilitatea unui stat constă în capacitatea sa de a oferi protecție propriilor cetățeni. Când acesta eșuază în îndeplinirea acestei obligații, societatea internațională este chemată să intervină. De acele mai multe ori forma acestor intervenții este cea militară.

Statele eșuate și cele care încalcă drepturile omului reprezintă o dublă amenințare: una la adresa propriei populații și cealaltă la adresa păcii și securității internaționale.

Cum dreptul internațional este bazat pe precedentul creat, putem afirma că mare parte din acesta nu a fost scris încă. Intervențiile militare umanitare au dus la o schimbare în regulile războiului clasic.

Pe lângă acest tip de intervenții militare, amenințările neconvenționale au dus la un alt tip de intervenție militară și anume cea de tip preventiv. Și aici tot practica internațională este cea care a determinat schimbarea regililor războiului.

Lucrarea se axează pe studiile de caz ale intervențiilor umanitare din Irak, Somalia, Ruanda, Bosnia, Kosovo, Darfur și Libia. Iar pentru atacul de tip preventiv pe intervențiile militare din Afganistan, Irak și Mali.
Adaugati un comentariu
Pentru a comenta este necesar sa fiti autentificat. » Click aici
spacer
Cosul meu

Cosul de cumparaturi nu contine produse.

Cautare
Autentificare

Adresa de email:

Parola:

» Inregistrare cont

» Recuperare parola

Newsletter
Informatii
Website detinut de INSTITUTUL DE STIINTE POLITICE SI RELATII INTERNATIONALE AL ACADEMIEI ROMANE, CIF: 14524129, Reg.Com: