Antet
Catalog produse
Edituri

ROLUL AMNISTIEI ÎN MANAGEMENTUL CRIZELOR • Evoluţii Post-Westfalice

An aparitie: 2015

Autor: IULIANA-SIMONA ŢUŢUIANU

Editura: ISPRI

Nr.pagini: 247

Marca: ISPRI

 

 

Pret: 30.00 Lei

Comanda acest produs

Comanda instant - ROLUL AMNISTIEI ÎN MANAGEMENTUL CRIZELOR • Evoluţii Post-Westfalice

Email Telefon

ROLUL AMNISTIEI ÎN MANAGEMENTUL CRIZELOR • Evoluţii Post-Westfalice

Această carte a fost realizată cu sprijinul financiar oferit prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, cofinanţat prin Fondul Social European, în cadrul proiectului POSDRU/159/1.5/S/138822, cu titlul „Reţea Transnaţională de Management Integrat al Cercetării Doctorale şi Postdoctorale Inteligente în Domeniile Ştiinţe Militare,Securitate şi Informaţii şi Ordine Publică şi Siguranţă Naţională – Program de Formare Continuă a Cercetătorilor de Elită SmartSPODAS.” Ea prezintă conţinutul raportului de cercetare ştiinţifică postdoctorală elaborat de autoare, drept o încercare de încadrare a amnistiei în filosofia managementului crizelor, o abordare specială fiind alocată situaţiilor post-conflict. Coordonatele unei amnistii principiale, legitime, sunt descrise prin elaborarea unor recomandări specifice ce pot fi utile decidenţilor politici şi experţilor în domeniul managementului crizelor în abordarea unor crize politico-militare contemporane, deosebit de complexe.

Deşi controversate,amnistiile sunt uneori necesare pentru a evita un conflict prelungit și pentru a facilita tranziţia imediată către pace și înfăptuirea sau restaurarea democrației. Procesul de amnistierepoate avea ocontribuție semnificativă la o mai bună înțelegere a cauzelor, naturii și amplorii conflictelor și diviziunilor din trecut, inclusiv prin furnizarea unei perspective unice asupra motivaţiei celor care au comis încălcări grave ale drepturilor omului. Lucrarea de faţă examinează rolul amnistiei în managementul crizelor, prin conturarea unei formule de deschidere democratică, care, deşi nu este pe deplin înţeleasă şi implementată în zilele noastre, poate reprezenta o alternativă viabilă pentru contracararea violenţei endemice contemporane.


Adaugati un comentariu
Pentru a comenta este necesar sa fiti autentificat. » Click aici
spacer
Cosul meu

Cosul de cumparaturi nu contine produse.

Cautare
Autentificare

Adresa de email:

Parola:

» Inregistrare cont

» Recuperare parola

Newsletter
Informatii
Website detinut de INSTITUTUL DE STIINTE POLITICE SI RELATII INTERNATIONALE AL ACADEMIEI ROMANE, CIF: 14524129, Reg.Com: