Antet
Catalog produse
Edituri

Romania nei dossier minculpop. Raccolta di documenti

An aparitie: 2008

Autor: Carmen Burcea

Editura: ISPRI

Nr.pagini: 314

 

 

Pret: 5.00 Lei

Comanda acest produs

Comanda instant - Romania nei dossier minculpop. Raccolta di documenti

Email Telefon

Romania nei dossier minculpop. Raccolta di documenti

Documentele selecţionate şi adunate în prezentul volum, conservate în Arhiva Centrală de Stat din Roma (ACS), Fondul Ministero della Cultura Popolare (Mcp) – Direzione Generale della Propaganda (Dgp) – Romania (bb. 189-194), radiografiază mai bine de un deceniu de politică culturală italiană în România – din anii ’30 până la punctul terminus al fascismului în Italia. În acest interval, un întreg aparat de propagandă se perfecţionează, se adaptează şi se coordonează cu alte organisme sau institute similare în scopul promovării imaginii Italiei în exterior, a limbii şi culturii italiene, dar şi a modelului său politico-ideologic (fascismul), social-economic (corporativismul), de organizare a timpului liber (organizaţii de tip Dopolavoro), educativ şi sportiv.
Materialul documentar, inedit până acum, a fost grupat tematic, în zece rubrici care vizează propaganda prin intermediul unei ample serii de instrumente: cinema, presă, fotografie-diapozitive-caricaturi, expoziţii, teatru-opera, publicaţii-dicţionare-traduceri, muzica,  radio,  vizite, varia; iar în cadrul fiecărei rubrici, gruparea documentelor a urmărit criteriul cronologic. (Notă asupra ediţiei)

 

Adaugati un comentariu
Pentru a comenta este necesar sa fiti autentificat. » Click aici
spacer
Cosul meu

Cosul de cumparaturi nu contine produse.

Cautare
Autentificare

Adresa de email:

Parola:

» Inregistrare cont

» Recuperare parola

Newsletter
Informatii
Website detinut de INSTITUTUL DE STIINTE POLITICE SI RELATII INTERNATIONALE AL ACADEMIEI ROMANE, CIF: 14524129, Reg.Com: