Antet
Catalog produse
Edituri

TRANSPORTURILE SECTOR AL INFRASTRUCTURII CRITICE NAȚIONALE ȘI EUROPENE

An aparitie: 2016

Autor: Victor Matei

Editura: ISPRI

Nr.pagini: 188

Marca: ISPRI

 

 

Pret: 15.00 Lei

Comanda acest produs

Comanda instant - TRANSPORTURILE SECTOR AL INFRASTRUCTURII CRITICE NAȚIONALE ȘI EUROPENE

Email Telefon

TRANSPORTURILE SECTOR AL INFRASTRUCTURII CRITICE NAȚIONALE ȘI EUROPENE

Etapa de desemnare și identificare a infrastructurilor critice resprezintă cel mai important proces în asigurarea protecției infrastructurilor critice ale unui stat.

Conștientă de impactul pe care l-ar avea criticitatea unei infrastructure critice europene asupra economiei și mediului social și politic, UE a decis să înscrie pe agenda sa de securitate un program de protecție a infrastructurilor critice care să acorde un aspect unitar măsurilor ce se iau în vederea funcționării fără sincope a acestora. De aceea statele membre au fost indemnate prin intermediul Directivei 114/2008 să identifice și să-și desemneze infrastructurile critice ce se găsesc pe teritoriul lor.

Dintre sectoarele de infrastructură critică, transporturile și energia au fost considerate de la început infrastructuri critice europene.

Sectorul transporturilor cuprinde reglementări privind asigurarea protecției infrastructurilor critice atât în plan național cât și internațional. De aceea anumite sectoare de infrastructură critică, precum cel aerian și cel naval care au deja planuri de protecție a infrastructurii aferente.

Stadiul identificării și desemnării infrastructurilor critice din sectorul transporturilor în România este unul incipient pentru subsectoarele de infrastructură rutieră și feroviară capitole la care țara noastră mai are de recuperat din decalajul față de statele occidentale. Infrastructurile critice de transport din România prezintă anumite vulnerabilități cu specific naționale rezultate din slaba dezvoltare economico-financiară.
Adaugati un comentariu
Pentru a comenta este necesar sa fiti autentificat. » Click aici
spacer
Cosul meu

Cosul de cumparaturi nu contine produse.

Cautare
Autentificare

Adresa de email:

Parola:

» Inregistrare cont

» Recuperare parola

Newsletter
Informatii
Website detinut de INSTITUTUL DE STIINTE POLITICE SI RELATII INTERNATIONALE AL ACADEMIEI ROMANE, CIF: 14524129, Reg.Com: